Dagens lunch är verkligen ett exempel på att mat inte behöver vara avancerad. Vet att många älskar ägg och bacon till brunch/lunch så varför inte fylla ut med massa fräscha grönsaker, släng i det du har!
För vegetarisk variant – uteslut bacon. Vi fräste på lite halloumi i en till stekpanna och hade till, bara för att det är så gott.
Ingredienser, 3-4 portioner
1 broccoliträd
140 g bacon (tärnat eller strimlat)
Ca 200 g champinjoner
4-5 ägg
Ett par nävar grönkålsblad (riv i bitar, ta bort den grova stammen)
Ev 0,5 dl pumpafrön
Salt, peppar
Smör/olja till stekning
Gör såhär:
Skär broccolin i grova bitar och dela champinjonerna. Klicka i smör eller olja i en het stekpanna. I med broccolin, bacon och svamp. Fräs några minuter så broccolin börjar lite stekyta.
Vänd ner grönkålen och ev pumpafrön, salta och peppra. Gör 4-5 små gropar och knäck i äggen. Låt allt stå till äggvittan börjar bli vit, men äggula fortfarande är rinnig – tar bara några min.
Ta av från plattan och blanda runt – värmen från grönsakerna och baconet tillagar ägget så det blir lite äggröra.
Ät direkt!
1 comment
Så gott det ser ut?