Den ultimata lunch-pannan

by Jessica

Dagens lunch är verkligen ett exempel på att mat inte behöver vara avancerad. Vet att många älskar ägg och bacon till brunch/lunch så varför inte fylla ut med massa fräscha grönsaker, släng i det du har!

För vegetarisk variant – uteslut bacon. Vi fräste på lite halloumi i en till stekpanna och hade till, bara för att det är så gott.

Ingredienser, 3-4 portioner

1 broccoliträd

140 g bacon (tärnat eller strimlat)

Ca 200 g champinjoner

4-5 ägg

Ett par nävar grönkålsblad (riv i bitar, ta bort den grova stammen)

Ev 0,5 dl pumpafrön

Salt, peppar

Smör/olja till stekning

 

Gör såhär: 

Skär broccolin i grova bitar och dela champinjonerna. Klicka i smör eller olja i en het stekpanna. I med broccolin, bacon och svamp. Fräs några minuter så broccolin börjar lite stekyta.

Vänd ner grönkålen och ev pumpafrön, salta och peppra. Gör 4-5 små gropar och knäck i äggen. Låt allt stå till äggvittan börjar bli vit, men äggula fortfarande är rinnig – tar bara några min.

Ta av från plattan och blanda runt – värmen från grönsakerna och baconet tillagar ägget så det blir lite äggröra.

Ät direkt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

print

You may also like

1 comment

Camilla 10 barnsmamma vid 33 år 2018-03-11 - 22:19

Så gott det ser ut?

Reply

Leave a Comment