Idag blev det fylld lövbiff till middag. Försöker rensa ur frysen lite och hittade eko-lövbiff. Kändes som en ganska trevlig överraskning! Är ni som jag experter på att fylla upp frysen, men sen dåliga på att använda upp maten? Det är helt klart en sida hos mig som borde förbättras!
Iallafall, receptet på fyllda lövbiffen i bacon och svampsås hittar ni sedan tidigare här:
Dagens tips dock och anledningen till inlägget är tillbehöret, nämligen ugnsrostat blomkålsris. Brukar vanligtvis smörsteka eller snabbkoka blomkålsris men testade något nytt nu efter ett liknande tips på en amerikansk sida.
Riset blir inte lika fuktigt och tråkigt i konsistensen som när man tillagar det på vanligt sätt utan lite torrare, fluffigare och väldigt mycket mer smak!
Gör så här;
Riv eller kör ett blomkålshuvud i matberedare. Blanda blomkålsriset i en skål med en skvätt olivolja (kan bytas mot valfri olja), salt och peppar. Sprid ut Blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 200 g i 6 min. Ta ut och blanda runt lite. In igen på 250 g grilläge i ugnen i 6 min till.
Kommer hädanefter troligen bara göra denna variant. Helt klart värt lite mer ansträngning!
1 comment
[…] Servera med tex mitt ugnsrostade blomkålsris. […]