Ville bara titta in och tipsa om detta goda tillbehör; nämligen kantarellsmör!
Vi åt det i fredags till lamminnerfilé (omslagsbilden) och idag till kalventrecôte (bild nedan). Verkligen ett supergott kryddsmör som funkar till både vilt, fläsk, nöt och kyckling.
Kantarellsmör ca 4-6 port:
150 g rumstempererat smör
ca 80 g kantareller
1 schalottenlök
Salt, peppar, timjan
1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
Ca 0,5-1 tsk vitvinvinäger
Gör såhär:
Hacka kantareller och schalottenlök. Stek mjukt i en klick smör och låt svalna något. Blanda kantareller, lök, smör och vitvinvinäger (ta lite i taget). Smaka av med salt, peppar, lite torkad timjan och ev en pressad vitlöksklyfta.
Blanda allt till en jämn smet, fördela på smör eller bakplåtspapper och rulla ihop. Lägg i kylen så det stelnar innan servering och skiva sedan upp när det är dags och äta.