Dagens tips: Baconlindad Halloumi

by Jessica

IMG_20160228_104630

Dagens tips är baconlindad halloumi. Många av er som följer mig på Instagram har sett att detta är något jag äter ganska ofta. Det är på riktigt något av de bästa jag vet! Perfekt som snacks, till tapas eller till brunch (som bilden ovan). Dessutom väldigt lätt att göra. Eftersom många frågat mig hur jag gör så tänkte jag att det är lika bra att lägga upp i bloggen.

IMG_20160305_094350

Ingredienser:

1 paket bacon* (ca 7 skivor)

200 g halloumi.

*Jag använder oftast vanligt gris-bacon men går lika bra med kyckling/kalkonbacon!

 

Gör såhär;

Börja med att dela baconet på mitten. Gör samma sak med halloumin och dela varje halloumihalva i sju stavar så att du har 14 bitar av baconskivor och 14 halloumistavar.

IMG_20160305_094535

Linda en baconskiva runt varje halloumistav. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och krydda med valfri krydda. Rekommenderar svartpeppar, vitlök, paprika eller örter. Supergott helt naturellt också.

IMG_20160305_095102

In i ugnen på 200 grader i ca 7 minuter. Ta ut plåten, vänd på alla bitarna så att båda sidorna kommer få färg. Om det blivit mycket vätska på plåten så försök hälla av lite, alternativt lägg halloumistavarna på de ”torra” delarna. Krydda igen om ni önskar. In i ugnen igen, 200 grader och 7 min eller tills ni tycker baconet ser klart ut. Tiden kan variera mellan olika ugnar.

IMG_20160305_105458

Här med kycklingbacon:

img_20161231_114952_931

 

 

print

You may also like

7 comments

Christina 2017-01-08 - 14:53

Ser så gott ut! Har du recept på röror på din blogg?

Reply
Carina L 2016-08-13 - 19:52

Jag är också nyfiken på röran?

Reply
Karin 2016-04-02 - 10:16

Jösses de var försvinnande goda!

Reply
Jessica 2016-04-15 - 11:02

Håller med dig 😉

Reply
Cecilia 2016-03-18 - 15:35

Sååå bra tips, stort tack, har räddat flera kvällar när middagsidéerna lyst med sin frånvaro 🙂

Reply
tobbe@tlundberg.com 2016-03-07 - 10:58

Vad är det för röra som ser så god ut på sista bilden? Nånting med soltorkad tomat ser det ut som. 🙂 Har du recept?

Reply
Annica 2016-03-05 - 11:58

Måste absolut provas.❕?

Reply

Leave a Comment