Dagens tips är baconlindad halloumi. Många av er som följer mig på Instagram har sett att detta är något jag äter ganska ofta. Det är på riktigt något av de bästa jag vet! Perfekt som snacks, till tapas eller till brunch (som bilden ovan). Dessutom väldigt lätt att göra. Eftersom många frågat mig hur jag gör så tänkte jag att det är lika bra att lägga upp i bloggen.
Ingredienser:
1 paket bacon* (ca 7 skivor)
200 g halloumi.
*Jag använder oftast vanligt gris-bacon men går lika bra med kyckling/kalkonbacon!
Gör såhär;
Börja med att dela baconet på mitten. Gör samma sak med halloumin och dela varje halloumihalva i sju stavar så att du har 14 bitar av baconskivor och 14 halloumistavar.
Linda en baconskiva runt varje halloumistav. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och krydda med valfri krydda. Rekommenderar svartpeppar, vitlök, paprika eller örter. Supergott helt naturellt också.
In i ugnen på 200 grader i ca 7 minuter. Ta ut plåten, vänd på alla bitarna så att båda sidorna kommer få färg. Om det blivit mycket vätska på plåten så försök hälla av lite, alternativt lägg halloumistavarna på de ”torra” delarna. Krydda igen om ni önskar. In i ugnen igen, 200 grader och 7 min eller tills ni tycker baconet ser klart ut. Tiden kan variera mellan olika ugnar.
Här med kycklingbacon:
7 comments
Ser så gott ut! Har du recept på röror på din blogg?
Jag är också nyfiken på röran?
Jösses de var försvinnande goda!
Håller med dig 😉
Sååå bra tips, stort tack, har räddat flera kvällar när middagsidéerna lyst med sin frånvaro 🙂
Vad är det för röra som ser så god ut på sista bilden? Nånting med soltorkad tomat ser det ut som. 🙂 Har du recept?
Måste absolut provas.❕?