Dagens snabba lunchtips som man kan variera i oändlighet är en omelettwrap! Fyll med det du gillar bäst och ha med till jobbet, på picnic, resa, matlåda eller varför inte ät som brunch på helgen.
Ingredienser Omelettwrap, 1 wrap:
2 äggvitor*
2 hela ägg
3-4 msk grädde
salt, peppar.
*Varför inte bara hela ägg? Jag tycker smaken blir mindre ”äggig”, konsistensen blir bättre och wrapen blir mer hållbar. Vill man bara använda hela ägg så ta ca 3 St.
Gör såhär:
Blanda allt i en skål och stek på medelvärme i stekpanna (i smör eller kokosfett). Lägg gärna på ett lock och vänd sedan försiktigt. Låt den sedan svalna på en tallrik.
Min wrap fyllde jag med smör, sallad, ostskivor, paprika, philonäs (blanda majonäs med philadelphia) och ugnsstekt bacon som fick svalna. – men man kan fylla dom med precis vad man själv önskar!
Rulla ihop försiktigt, ett tips är att rulla in den i plastfolie tills den ska ätas. Tog med min till jobbet – supersmidig och nyttig lunch!
5 comments
Hejsan.
Funkar det att frysa brödet?
Hej, låter smarrigt men jag undrar varför kan man inte använda hela ägg – varför mer äggvita än gula? Vet aldrig vad jag ska göra med resten.
Är nog för att den ska vara ”stabilare” och att den håller ihop bättre 🙂
La till det i Recepten nu. Tycker smaken blir bättre helt enkelt, smakar inte så ”äggigt” och konsistensen blir bättre. Vill man ta hela ägg så kan man givetvis göra det, jag gör det dock inte, det är en smaksak.
Äggulor som blir över kan man använda till vaniljsås, lchfglass, lemoncurd, bakning, redning av sås eller för att få tex blomkålsmos fastare.
[…] från Lchfklubben – men funkar perfekt att äta som det är med lite grönsallad, fylla en omelettwrap med röran eller äta på en […]