Recept uppdaterat 19-06-06
Hej allihopa!
Igår kom jag hem ganska sent efter gymmet och behövde snabbt slänga i mig något till middag. Det blev supergott och kom på i efterhand att detta är en perfekt röra att ta till lunch. Jag serverade den på ett knäckebröd från Cleaneating – men funkar perfekt att äta som det är med lite grönsallad, fylla en omelettwrap med röran, äta på en ostplätt eller tom ha till bakad sötpotatis för er som äter det.
Ingredienser ca 4 portioner:
– 1 grillad kyckling (rensa och skär upp de finare köttet i mindre bitar) alternativt 2-3 stekta avsvalnade kycklingfiléer/lårfiléer/kycklingsteak
– 2 salladslökar (alt 1/2 hackad rödlök)
– 1 paket hackat och förstekt bacon (140 g) – låt svalna lite.
– ca 0,5 dl majonnäs
– ca 0,5 dl mascarpone alt philadelphiaost (vill man ha helt mejerifritt så ta lite mer majonnäs bara)
Salt, svartpeppar, curry efter smak (jag tog i ganska mycket).
Gör såhär:
Hacka/strimla upp kycklingen – stek på kycklingen med en klick smör och krydda med salt, peppar, timjan och lite vitlökspulver – låt svalna. Använder man färdiggrillad kyckling rekommenderar jag ändå att snabbt steka på köttet med kryddor och smör – blir mer smak på röran då.
Blanda kycklingen, det stekta baconet och salladslök i en skål. Klicka i majonnäs och mascarpone, blanda runt. Vill ni ha det ”kletigare” så öka mängden majjo till ni får rätt konsistens.
Smaka av röran med salt, peppar och lite gul curry. Toppa gärna röran med lite färsk gräslök eller mer salladslök vid servering.
2 comments
[…] Kyckling och baconröra […]
[…] 9. Varför inte slänga ihop lite mättande och lättgjorda wraps? Fyll med till exempel denna baconröra: https://www.tjockkocken.se/baconwraps-perfekt-till-brunch/ eller denna bacon/kycklingröra https://www.tjockkocken.se/dagens-lunchtips-kyckling-baconrora/ […]