Dekonstruerad omelett, egentligen bara en omskrivning på en omelett med fyllningen ovanpå istället för i, men det låter ju fint.
Det här är perfekt att göra när det ska gå fort, mättar länge och innehåller massa nyttigheter. Sen vad du toppar med bestämmer man själv, perfekt om man har lite rester i kylskåpet.
Tunn omelett, 1 portion.
2 ägg
Ca 1-2 msk grädde
Salt peppar och smör till stekning
Gör såhär:
Knäck ägg i en skål, slå i grädden, lite salt och pwpppe. Blanda runt med en gaffel. Klicka i lite smör i en stekpanna och ha på medelvärme. Låt smöret smälta och häll i omelettsmeten i pannan, blir som en tunn pannkaka. Stek på 2-4 min så undersidan är fast. Låt översidan vara ostekt och lite krämig, godast så. Lyft över omeletten försiktigt till tallriken.
Min topping;
– Fräst grönkål, strimla, och fräs i olja eller smör på hög värme nån minut, salta och peppra.
– ugnsrostade tomater – 200 g i ca 10 min.
– Ca 50 g smulad fetaost
– 2 små Chorizokorvar (sliders, köpta på Ica. 86% kötthalt och 3/100 g kolhydrater).
– örtsalt, svartpeppar och lite pumpafrön
Enklare än såhär blir det knappt!