Dagens snabba brunch eller lunchtips kommer här. Vi köpte varmrökt regnbåge igår i Farsta Centrum av en ”fiskgubbe”. Det är verkligen så jäkla gott med färsk fisk och den bara smälter i munnen. Det kan vara lite pilligt med mycket ben, men det är värt besväret!
Tillbehören blev det dom fanns hemma. Kokt ägg, ruccola, sparris och tomat & rödlökssallad.
Receptet på såsen kommer här, passa väldigt bra till olika sorters fisk, så det behöver ju inte vara regnbåge.
Ingredienser pepparrotsdillsås, ca 4 port:
1 dl majonnäs
1,5 dl creme fraishe
Saften från 1/2 citron
1/2 finhackad rödlök
Färsk dill och gräslök (går bra med fryst, gräslök kan uteslutas)
Pepparrot efter smak
Salt, Peppar
Gör såhär:
Blanda majo och creme fraishe, ha i dill, lök, gräslök och pressa i citron. Smaka av med salt, peppar och pepparrot.
Tips! Får man fisk och ägg över kan man hacka det och blanda i dillsåsen. Man får då en krämig och supergod makrillröra att servera på tex fröknäcke.
1 comment
Älskar makrill! Stekt makrill med stuvad spenat, mums!
Men det på tallriken ser då inte ut som makrill;-)))
Tack för inspiration!