Dagens Brunchtips: Rökt Regnbåge med pepparotsdillsås.

by Jessica

 

Dagens snabba brunch eller lunchtips kommer här. Vi köpte varmrökt regnbåge igår i Farsta Centrum av en ”fiskgubbe”. Det är verkligen så jäkla gott med färsk fisk och den bara smälter i munnen. Det kan vara lite pilligt med mycket ben, men det är värt besväret!

Tillbehören blev det dom fanns hemma. Kokt ägg, ruccola, sparris och tomat & rödlökssallad.

Receptet på såsen kommer här, passa väldigt bra till olika sorters fisk, så det behöver ju inte vara regnbåge.

Ingredienser pepparrotsdillsås, ca 4 port:

1 dl majonnäs

1,5 dl creme fraishe

Saften från 1/2 citron

1/2 finhackad rödlök

Färsk dill och gräslök (går bra med fryst, gräslök kan uteslutas)

Pepparrot efter smak

Salt, Peppar

 

Gör såhär:

Blanda majo och creme fraishe, ha i dill, lök, gräslök och pressa i citron. Smaka av med salt, peppar och pepparrot.

Tips! Får man fisk och ägg över kan man hacka det och blanda i dillsåsen. Man får då en krämig och supergod makrillröra att servera på tex fröknäcke.

print

You may also like

1 comment

Eva 2016-06-13 - 22:30

Älskar makrill! Stekt makrill med stuvad spenat, mums!
Men det på tallriken ser då inte ut som makrill;-)))
Tack för inspiration!

Reply

Leave a Comment