I torsdags gjorde jag denna skönhet. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag är ingen expert på att baka, långt ifrån. Men detta recept är tokenkelt och jag är väldigt nöjd över resultatet. Vem har sagt att man inte kan baka utan mjöl och vanligt socker? Finns alltid småsaker att fixa till och ändra men resultatet blev ändå riktigt bra. Desstutom för att vara första gången jag gör en liknande paj känner jag mig jäkligt nöjd. Jag använde en pajform med avtagbar kant som jag köpt på Lagerhaus.
Vi börjar med Pajskalet:
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
2 msk sesamfrön
1 msk sötning, jag använde sukrilett flormelis (kan uteslutas)
100g rumstempererat smör
1 äggula (spara äggvitan, den behövs till marängsmeten)
Sätt ugnen på 175g. Lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda ett par minuter tills smeten är slät. Tryck ut smeten i en pajform och ställ in pajformen i frysen ca 10 min. Detta gör att pajskalet hållet ihop bättre när det sedan förgräddas (knep jag snappat upp från Lesscarbs). Stoppa in pajskalet i ugnen och förgrädda 9-10 min. Degen ska få lite färg men inte bli för gräddad. Ställ pajskalet åt sidan och låt svalna medan du gör citronkrämen/curd och marängsmeten.
Lemoncurd (orginalrecept från 56kilo)
3 comments
Hej! Går denna att göra i förväg typ en dag innan servering? 🙂
Den ser jättegod ut, den ska jag testa vid tillfälle.
Melet du bruger er det affedtet fra Funktionell Mat eller er det hjemmelavet mandelmel.
Det er min ynglings kage i hele verden. Jeg har lige været i Paris og der spiste jeg et stort stykke med mel og sukker, og det smagte pragtfuld.
Mvh. Fabrina Myllerup