Choklad & Kaneltryffel

by Jessica

IMG_20150620_231905

Slängde ihop dessa skönheter igår och tog med mig ett gäng när vi skulle iväg på bio. Perfekt om man vill njuta av något gott och fett. Jag hade lite sötning i dessa, men är det kan givetvis skippas.

För ca 15 st större tryfflar, gör man mindre än de på bilden kan man säkert få ut 20-25 st:

100 g smör

1,5 dl grädde

ca 100 g kakao (blir nästan 1 dl)

kanel efter smak (kan skippas om ni vill smaksätta med något annat)

en nypa vaniljpulver

2-3 msk sötning (kan uteslutas)

 

Smält smöret i en kastrull, tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning ett par minuter.

Ställ sedan blandningen i frysen ca 30-45 min. Smeten ska ej bli genomfrusen utan ska gå att rulla till bollar.

Ta ut smeten, forma små bollar med händerna. Pudra lite kakao/kanel/sötning på en tallrik och rulla bollarna i. Ställ sedan svalt.

Förvaras i tex en matlåda i frysen (glöm inte ställ fram en stund innan de ska ätas). Kan även förvaras i kylen i några dagar.

print

You may also like

1 comment

Magdalena 2015-06-21 - 22:20

Gott

Reply

Leave a Comment