Choklad & Hasselnötsbollar

by Jessica

IMG_20150226_220823

 

Igår hade jag lite cravings och började rota i skåpen efter vad jag hade hemma. Beslutade mig för att slänga ihop någon form av ketobollar. Gillar dock inte smaken när man bara gör med smör, kokos och någon smaksättning utan ville göra en lite annan variant och det blev supergott . Fick hem lite produkter från www.mindresocker.com och testade nu både hasselnötsmjölet och Sukrilett Flormelis (som florsocker i konsistensen) och det blev superbra i dessa godsaker.

Improviserade lite så måtten är ungefärliga, men man får prova sig fram lite.

 

 

Ca 10 stora/20 små bollar:

150 g rumsvarmt smör i tärningar

2,5 dl Hasselnötsmjöl från Sellton

1 dl riven kokos (+ extra kokos att sedan rulla i)

½ tsk vaniljpulver

1-1½ dl sötning (jag använde Sukrilett Flormelis)

2-3 msk kakao

2-3 msk ljummen espresso eller bryggkaffe

 

Kör alla ingredienser i matberedare till det blir en slät smet. Går även att blanda för hand men tycker smakerna blandas bättre i matberedaren. Smaka av om ni vill ha i mer av någon ingrediens, blanda isåfall en gång till om ni tillsätter något. ”Smeten” blir väldigt kletig och påminner nästan om chokladmousse i konsistensen så det kan vara bra att ställa in den i kylskåpet en stund för att det ska gå lättare att rulla den. Kan även ställa in den i frysen några minuter så går det fortare. Forma till små bollar och rulla i kokos eller ev hackade nötter. Ställ i kylskåpet eller kylskåpet en stund innan dom avnjuts.

gjstj

 

 

print

You may also like

Leave a Comment