Idag är det tydligen brunchens dag och är det något jag älskar så är det brunch. Både att käka ute på restaurang och hemma. Just söndagar brukar vi oftast göra hemmabrunch på och idag ville jag fixa något extra gott.
Här på bloggen hittar ni även dessa recept som passar bra till braklunch: Västerbottenvåfflor, Eggs Benedict, Flankstek med chimichurri, Prästostpaj, parmesanomelett med lax, omelettwrap och croque monsieur.
Dagens brunch blev iallafall en krämig äggröra med västerbottenost, smörstekt grönkål med pumpafrön, ugnsrostade små paprikor och tomater och baconströssel. Så gott och väldigt enkelt. Beskriver nedan hur ni gör, mängden får ni anpassa lite beroende på hur många som ska äta. För vegetariskt; skippa baconet och ha skivad avokado istället.
Tjockkockens brakbrunch, 2 port:
Ugnsrostade tomater och paprika
4 små paprikor i valfri färg
8-10 plommon/körsbärstomater
Lägg på en plåt, ringla över lite olivolja, ugnsrosta på ca 200 grader i 15-20 min så paprikorna får färg. Salta och peppra vid servering.
Krämig äggröra med Västerbottensost
4 ägg
30-50 g smör
Salt, peppar
Ca 20-30 g riven Västerbottensost
Gör såhär: knäck äggen i en kall stekpanna. Visp runt, ha på låg värme och rör runt med en stekspade/slickepott. Låt det ta tid. Knepet är just låg värme och att hela tiden röra tills äggröran börjar bli fastare. Dra av från pannan när den foetfarande är. ite rinnig, klicka i smöret och rör runt.
Så smöret smälter och äggröra blir krämig. Salta, peppra och strö över Västerbottenosten vid servering.
Smörstekt grönkål med pumpafrön:
Ett par nävar grönkålsblad utan stjälk
Ca 1/2 dl pumpafrön
Salt, peppar och en klick smör
Gör såhär: Hacka/riv grönkålen i lagom stora bitar, Lägg i en stekpanna och fräs i smör ett par min tillsammans med pumpafröna på ganska hög värme så grönkålen blir mörkt grön i färgen och lite krispig. Häll ev i lite vatten och låt koka in. Dra av plattan och salta och peppra.
Baconströssel;
Hacka 1 paket bacon (140 g), stek knaprigt och låt svalna något.
Servera allt tillsammans och njut!