Brietårta med Choklad

by Jessica

IMG_1302[1]

Ett galet experiment? Ja kanske, men gott var det. Kvällens höjdare blev denna knasiga efterätt. Lite mer åt liberala hållet pga chokladen och nötterna men ibland får man unna sig lite gott. Det slår fortfarande att stoppa näven i lösgodispåsen eller dra i sig en påse chips.

Du behöver en brie-tårta av valfri storlek, valfria nötter (vi använde pecannötter, valnötter och pistagenötter) samt lite mörk choklad av valfri sort (minst 70%)

Lägg Brietårtan i en form eller på en ugnstålig tallrik. In i ugnen ca 10 min på 200g , den ska vara varm men inte kollapsa så håll lite koll. Rosta samtidigt nötterna lätt i en stekpanna och smält lite choklad, vi använde ca 30-40 g smält choklad. Ta ut tårtan ur ugnen, toppa med nötterna och ringla över chokladen.

IMG_1303[1]

print

You may also like

Leave a Comment