Biff med grönpepparsås

by Jessica

Hej allihopa!

Vi är hemkomna idag från en weekend i underbara Köpenhamn – tänkte skriva ett eget inlägg om det i veckan – så blev det något enkelt till middag idag. Åt grönpepparsås hos svärföräldrarna för inte alls längesen och blev sugen på att göra det själv och idag var det dags!

Till biffen och grönpepparsåsen serverades ugnsrostade tomater, vitlöksfräst svamp och haricot verts.

IMG_20160508_190619

(Tomaterna blev ej med på bild, dom var redan i ugnen)

Vad man vill ha för tillbehör kan man ju välja själva men nu fick det bli sånt som fanns hemma. Denna grönpepparsås skulle även vara god till tex mina hönsfärsbiffar eller pannbiffar

IMG_20160508_194643

Grönsakerna, 2-3 port:

200 g tomater

200 g champinjoner

200 g haricot verts

2-3 vitlöksklyftor

30-50 g smör

En skvätt olivolja

Salt, peppar

Gör så här;

Börja med tomaterna. Lägg dom i en ugnsform, häll på lite olivolja och salt. In i ugnen på 150 g i ca 1 timme (vill ni att det ska gå fortare så testa tex 200 g i 30 min).

IMG_20160508_193628

Skär champinjonerna i klyftor, stek några min i rejält med smör. Pressa över vitlöken och salta/peppra. Släng ner haricot vertsen i samma panna och stek tillsammans i ytterligare några min.

IMG_20160508_193001

Grönpepparsås 2-3 portioner

Ca 3 dl grädde

1-2 msk kalvfond

2-3 msk grönpepparkorn i lag

Ca 40 g smör

2 finhackade schalottenlökar

Ca 1 tsk torkad dragon

Ca 1/2 tsk dijonsenap

Ev en skvätt tamari soya (glutenfri)

Salt, peppar

 

Gör så här:

Smält ca 25 g smör i en kastrull, tillsätt den finhackade schalottenlöken och låt den svettas någon minut.

Hacka/krossa en del av grönpepparkornen för att få ut smaken (vi körde hälften krossade och hälften hela) och häll ner i kastrullen. Häll i dragon, senap, grädde, kalvfond och en skvätt soya. Salta och peppra.

Låt sasen koka upp och koka på medelhög värme ca 10 min så såsen recuceraorrdentligt Smaka av om du behöver krydda ytterligare.

IMG_20160508_193018

Biffen gjorde jag inget särskilt med. Låt den vara framme så den blir rumstemperaturerad innan den steks så får ni bättre resultat. Hetta upp en grill/gjutgärnspanna, i med en skvätt olja och lägg ner biffen. Salta och peppra, lägg i en klick smör och stek ca 2 min på varje sida (varierar beroende på tjocklek). Låt köttet vila några min i aluminiumfolie innan ni äter.

Bon apetit!

IMG_20160508_194614

print

You may also like

Leave a Comment