Bakisbrunch: Knaprigt ostägg och bacon

by Jessica

IMG_20151018_115034

Igår kväll var det dags att gå på spelning igen. Denna gång blev det bandet Graveyard som spelade på Münchenbryggeriet här i Stockholm. Vi var ett härligt gäng som var där och efter så drog vi vidare ut. Idag mår man därför som man förtjänar, men kul hade vi!

För att starta dagen blev det en extra fet brunch. Fett ger bra med energi och får igång mig på nytt när man är lite sliten.

Detta är superlätt, men kräver lite tålamod.

IMG_20151017_112041

Knaprigt ostägg; 2-4 port.

Täck botten av en stekpanna med riven ost av valfri sort. Ha på medelvärme. Låt osten smälta och börja bubbla lite innan du har på äggen. Det tar 5-8 min kanske, gå inte ifrån spisen. Om det blir för mycket ”olja” på toppen från osten så kan man försiktigt hälla av lite.

 

IMG_20151017_112623

Knäck försiktigt äggen över osten och krydda med tex paprika/örter/tacokrydda eller vad ni önskar. Vrid upp värmen lite så allt stekts tillsammans. Ta av stekpannan när äggen är tillredda enligt vad ni gillar. Jag gillar rinniga äggulor!

Låt stå och svalna lite och lossa kanterna försiktigt. Det går sedan att lyfta ur hela ostägget, lägga på tex en skärbräda och skära upp i bitar.

IMG_20151018_105333

Vi serverade med lite sallad, ugnsstekt tomat, creme fraische, rödlök och knaperstekt bacon.

 

 

print

You may also like

1 comment

Nettan 2015-10-18 - 15:02

Detta måste verkligen testas !
Tack för inspiration!

Reply

Leave a Comment