Baconkycklinggryta – Snabbt middagstips

by Jessica

Jag är ett fan av både snabblagad och enkel mat, speciellt på vardagskvällar när man kommer hem hungrig från jobbet. Grytor är en sak som kan gå väldigt fort, dom behöver inte stå och puttra i timtal för att bli godare, fast det beror såklart helt på vad man har i grytan. Nötkött tex, blir alltid godast om det får tillagas under lång tid. Detta middagstips innehåller istället kyckling och bacon, två goda ting som går snabbt att tillaga.

Recept för 3-4 port
1 paket bacon
4-500 g kycklingfilé
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
En näve körsbärstomter

ca 2 dl grädde (vill ni ha mejerifritt kan ni använda kokosmjölk/kokosgrädde)
1-2 msk tomatpuré

smör till stekning

Gör såhär:

Hacka kyckling, bacon, schalottenlök, tomater och paprika. Fräs i smör och krydda med salt, peppar, chilipulver, paprika, spiskummin + ev örter.

Stek på några minuter tills kycklingen verkar nästan helt klar, klicka i någon matsked tomatpure och häll på ca 2 dl grädde.  Låt puttra 10-15 min till grädden reducerat och såsen tjocknat lite, klart!

Servera med tex lite grönsaker, blomkålsris, stekt broccoli eller ät som den är.

print

You may also like

Leave a Comment