Älgkorvspytt med kantareller

by Jessica

IMG_2000

Idag åkte finkameran fram, sicken skillnad det blir på bilderna jämför med mobilen! Ville ha en snabb och enkel middag idag så fick bli pytt. Vi köpte en spännande ny korv från Stenåkra Charkuteri – nämligen älgkorv. Denna innehöll 0,8 kolhydrater/100g och 78,7% kötthalt, vilket är riktigt bra. Den hade bra smak och komemr definitivt köpas igen!

IMG_1964[1]Testade även den vackra romanescon

Älgkorvspytt 4 portioner

300g älgkorv (går givetvis att byta mot valfri korv)

150-200 g kantareller

1 gul lök

1 liten purjolök

200 g romanesco (smakar som en blandning av blomkål och brysselkål och kan bytas ut till någon av dom – denna blir dock väldigt vacker på tallriken)

1 paket bacon, 140 g

1/3 kruka färsk persilja

ca 100 g smör

ev 4 ägg till stekning

 

Gör såhär:

Börja med att skära lök och purjo i grova bitar. Dela försiktigt romanescon. Stek lök, purjo, romanesco i en stekpanna med smör. I en annan panna så stek den uppskurna korven och baconet. I en tredje stekte jag upp kantarellerna i rikligt med smör. När korven och baconet känns genomstekt, tillsätt det till romaneco/lök blandningen. Rör runt, salta och peppra. Finhacka 1/3 dels kruka persilja och blanda ner.  Toppa sedan med de smörstekta kantarellerna och servera ev med stekt ägg.

IMG_1970[1]

 

IMG_1979[1]

 

IMG_1994[1]

IMG_1989[1]

IMG_2004

print

You may also like

Leave a Comment