Brunchtips: Svampäggröra och Bacon

by Jessica

IMG_20150701_103529

Enkel men mumsig brunch blev det idag, svampäggröra med bacon. Solen och sommarvärmen verar ha kommit till Stockholm så fick bli en stadig måltid innan vi ger oss ut i det fina vädret.

Ingredienser, 2 portioner

1 paket bacon

5 ägg

en skvätt grädde (ca ½ dl)

ca 150 g hackad svamp (jag använde champinjoner)

1 vitlöksklyfta

1 finhackad liten gul lök

en näve riven ost

salt, peppar, persilja (jag använde fryst)

Smör till stekning (hur mycket väljer ni själva)

 

Lägg baconskivorna på en bakplåtsklädd plåt, in i ugnen på 200g ca 12-13 min – dom sköter sig själv. Ta ut när du fått önskad knaperhet och stekyta.

Ta fram två stekpannor. Äggröra i den ena och svampröra i den andra. I den första stekpannan; Stek champinjonerna i rejält med smör tillsammans med den hackade löken och vitlök. När svamp och lök har mjuknat och fått lite färg, tillsätt persilja, salt och peppar. I stekpanna nr 2, lägg ner en rejäl klick smör, kläck i 5 ägg och slå på grädden. Rör runt med trägaffel tills du får önskad konstistens på äggröran, strö i lite riven ost (spara lite att toppa med) salta och peppra.

IMG_20150701_095944

Tillsätt sedan svampröran till äggröra och blanda väl. Lägg upp på tallrik och tooppa med extra ost och persilja.

IMG_20150701_100930

print

You may also like

Leave a Comment