Slängde ihop en en egen variant fläskpannkaka igår. Blev som en blandning egentligen av fläskpannkaka och ugnsomelett, gott var det iallafall och väldigt mättande. Funkar kanonbra i matlåda och går att äta både varm och kall. Gjorde en stor form dessutom så jag har i flera dagar.
Ingredienser: ca 4-6 portioner
7 stora ägg (går lika bra med 8 små)
150 g philadelphia
200g riven ost
400g tärnat fläsk (kör ni med bacon istället så ta 3-4 paket)
1 dl grädde
salt, peppar
Gör såhär:
Stek fläsket i stekpanna några minuter så det blir nästan knaperstekt. Lägg i botten av en större ugnsform. Vispa ihop ägg, philadelphia, grädde och riven ost (spara lite av osten att toppa med). Salta lätt, tänk på att fläsket tillför en hel del sälta, och peppra lite. Häll blandningen i ugnsformen över fläsket. Toppa med sista osten. Ställ i mitten av ugnen på ca 200g i 25-30 min. Prova stick i en gaffel eller knivsudd och se så den är fast, när den känns fast och fått fin färg så är den klar. Servera tex med rårörda lingon eller något annat smarrigt. Jag åt den rakt uppochner utan tillbehör, smarrigt värre!
4 comments
Gjorde denna igår, sååå god! Första men inte sista gången ?
[…] För originalrecept, besök Tjockkockens hemsida och sök på Fläskpannkaka eller så följer ni bara direktlänken här. […]
[…] till lunch och sen försvann resten av dagen i ett nafs. Hemma så slog jag ihop en slags “fläskpannkaka” a la LCHF till mig och Andy medan kidsen fick vanlig pannkaka. Tjockpannkakan var faktiskt […]
ÅÅhh vad gott,det måste jag testa 😀
Mvh Camilla