Baconlindad lammfärskebab med vitlökssås

by Jessica

11206062_10152766843825887_4568150267623014982_n

Superenkel middag idag. Min fina sambo slängde ihop lammfärskebab så det var klart när jag kom hem trött och hungrig från jobbet. Tänkte att jag skulle tipsa er om detta då det vart jättegott men väldigt enkelt att göra själv.

 

Ingredienser ca 7 st kebabbiffar:

500 g lammfärs

1 ägg

1-2 matskedar mandelmjöl

färsk persilja + salt

Kebabkrydda (utan tillsatt socker) – vi har köpt en från Borgeby Kryddgård

har ni inte färdig kebabkrydda så består den blandningen av: Oregano, Paprika, Spiskummin, Basilika, Svartpeppar, Cajennpeppar, Lök, Vitlök.

1 paket skivad bacon

 

Blanda ihop alla ingredienser (utom bacon såklart) till en lammfärssmet. Forma till runda biffar, linda en skiva bacon runt varje biff. Stek ca 30 sek på varje sida så att kebabiffarna får lite färg. Lägg i en ugnsform och in i ugnen ca 25 min på 175 grader.

Medan biffarna är i ugnen så skär upp lite grönsaker av valfri sort. Jag tog gurka, tomat, paprika och en bit finsk bondost som jag hittade i matbutiken härromdagen. Hade aldrig sett den ostsorten innan så var tvungen att prova. Smakade lite åt halloumihållet men inte lika salt och lite mjukare konsistens. Ganska gott faktiskt, men skulle även rekommendera just halloumi eller fetaost till detta.

 

Slängde även ihop en snabb vitlökssås, ca 3-4 port:

1,5-2 dl majonäs

1 dl creme fraishe (funkar med rysk/grekisk/turkisk yoghurt lika bra – vill ni ha mejerifritt så ta bara majonäs)

2-4 pressade vitlöksklyftor (beror på hur mycket vitlökssmak ni vill ha)

salt, peppar, persilja (jag använder fryst)

 

Blanda ihop och servera med grönsakerna, ost och den mumsiga kebaben!

print

You may also like

Leave a Comment