Ostlasagne (utan plattor)

by Jessica

Screenshot_2015-02-24-21-04-01~2

Idag blev det något enkelt och gott nämligen ost-lasagne. Rätten är inspirerad från underbara Anna, kanske mest känd från instagram som AnnasLchf och hennes blogg www.annaslchf.se.

Har dock gjort några små ändringar (som alltid)

När jag började med LCHF för ett år sedan åt jag detta ganska ofta. Både för att det är grymt gott, lätt att göra men också för att det passar att ha i matlåda.

 

 

IMG_20150224_183124

Ingredienser för 4-5 portioner

800 g nötfärs

1 stor gul lök

2-3 paprikor i valfri färg

1 förpackning krossade tomater (390 g)

2 msk tomatpuré (kan uteslutas)

3 vitlöksklyftor

ca 4 dl riven ost

en skvätt Bong Schalottenlöksfond

salt, peppar, paprikakrydda, basilika, oregano, timjan

smör till stekning.

 

Sätt ugnen på 200 g. Hacka lök, vitlök och paprika och fräs på i stekpanna nån minut så, lägg sedan i köttfärsen och bryn den. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.

Häll över en skvätt schalottenlöksfond, krossade tomaterna, tomatpuré, rejält med basilika, timjan och oregano och rör runt. Låt puttra under lock på mellanvärme ca 20 min.

IMG_20150224_185550

Stäng av plattan och smaka av köttfärssåsen och krydda extra om det behövs. Häll över hälften av köttfärsåsen i en form. Täck med ett rejält lager ost. Häll sedan över resterande köttfärsen och täck med ännu ett lager ost. In i ugnen ca 20 min så översta ostlagret har fått färg. Ta ut formen och låt den stå och vila ca 10 min (om ni kan hålla er) innan ni hugger in. Servera gärna med lite grönt.

IMG_20150224_194820

print

You may also like

1 comment

Lasagne med smak av Grekland | Tjockkocken 2015-03-18 - 17:28

[…] blev en grymt god variant på lasagne. Har redan två olika lasagner upplagda här på bloggen; Ostlasagne utan plattor och Köttfärslasagne med Ostcreme har ni testat någon av […]

Reply

Leave a Comment