Baconwraps – perfekt till brunch

by Jessica

IMG_20150221_094606

Idag blev det en rejäl brunch innan det är dags att snart åka iväg till gymmet för att köra stenhårt benpass. Var längesen jag gjorde omelettewraps sist så det fick det bli idag med lite modifieringar. Supergott och man kan ju fylla dom med vad som helst.

 

4 portioner eller 2 rejäla. (det blir två wraps men man delar dom på mitten som ovan för att kunna äta lättast, för mig räckte det med en sån halva)

4 äggvitor

3 hela ägg

3 msk grädde

salt, peppar

smör/kokosfett till stekning.

 

Vispa allt ordentligt i en bunke. Sätt på stekpannan på högsta värmen och klicka i smöret. När smöret smält så häll i halva smeten i stekpannan. Blir ungefär som en pannkaka. Vid ner värmen och stek på ganskla låg värme så dom ej bräns, jag behövde köra 4-5 min på varje sida. Kom ihåg att vända dom försiktigt och låt dom sedan ligga att svalna.

 

image

 

Baconröra:

2 msk philadelphia

1-2 msk majonäs

1 paket hackat eller tärnat bacon (förstek det och låt det svalna på hushållspapper)

salt (om det behövs, beror på hur salt baconet är), peppar, gräslök

 

Blanda allt i en skål så är det klart!

För utom baconröran hade jag skivad ost, romansallad och hackad paprika. Supergott och inte så komplicerat! Tips är att lägga röran på ena kanten, blir lättare att rulla ihop den då.

Funkar bra och vira in i lite plastfolie och ta med sig på utflykt också i sommar. Nu är det dags att kasta sig in i duschen, packa gymväskan och ge sig iväg mot gymmet.  Wish me luck!

 

image(4)

print

You may also like

12 comments

Malin 2016-05-25 - 21:31

Hej
Kan man göra omelett wrapen kvällen innan? O ha som frukost på jobbet vid kl 9 dagen efter eller ska man göra hela wrapen o lägga in pålägg o sen plasta in o låta va till dagen efter?

Reply
Susanne 2016-06-03 - 00:07

Jag gör alltid wrapen kvällen innan, och fyller den morgonen därpå. Funkar superbra ?

Reply
Jessica 2016-06-11 - 11:10

Jag gör den nästan alltid kvällen innan. Antingen med fyllningen och rullar ihop o förvarar i tex aluminiumfolie i kylskåpet eller så fyller jag den på morgonen. Båda sätten funkar bra! 🙂

Reply
Pernilla Ljunglide 2016-01-29 - 17:50

Tänker att detta kan vara ett utmärkt alternativ till utflyktsmackan. Hur är dom att spara? Funkar det att fylla dom och ha dom med sig i en lunchlåda några timmar?

Reply
maria 2015-09-23 - 11:37

Kan man byta ut majonäsen till något annat? :p

Reply
Jessica 2015-09-27 - 21:10

kör enbart philadelphia, eller creme fraicshe. 🙂

Reply
Malin 2015-06-08 - 22:15

Hej
Älskar dessa wraps, vill tipsa om rökt lax och pepparrotsvisp som fyllning. 🙂

Reply
Jessica 2015-06-09 - 10:55

Va kul att höra! Åh, lax o pepparot som är så gott ihop 🙂

Reply
Fia 2015-04-27 - 10:56

Vad gör du med alla ägggulor då?

Reply
Jessica 2015-04-29 - 11:55

använder dom i lemoncurd eller såser till exempel. aldrig kasta! 🙂

Reply
Maria Josefine 2015-02-21 - 11:11

Men å vad gott och nyttigt det där såg ut 😛 måste testa då jag har ett gäng äggvitor i frysen så måste användas upp.
Ha en trevlig helg!

Reply
Jessica 2015-04-04 - 12:23

Ja det är så himla smidigt, speciellt att ta med sig om man ska iväg någonstans 🙂

Reply

Leave a Comment