Igår blev den väldigt enkel men god middag. Hade köpt torsk som jag hade lagt fram för att tina, hade egentligen tänkt göra nån typ av fiskgryta men var inte riktigt ambitiös nog för en sån rätt. Blev istället en rätt inspirerad av det min kära kollega Carolina bjöd på när jag var där på tjejkväll för någon vecka sen. Nu hade hon lite anorlunda recept men konceptet är detsamma – torskknyten.
För 4 knyten (4 portioner)
400 g torsk – färsk eller tinad
en näve körsbärstomater
lite bladspenat
salt, vitpeppar, pressad citron, basilika (jag använder fryst)
Vispgrädde (ca två matskedar i varje knyte)
2 mozzarella förpackningar (en halv mozzarella”boll” i varje knyte)
mild salami (två skivor i varje knyte)
kryddig chorizo (3 skivor i varje knyte)
Sätt ugnen på ca 180grader. Ta fram aluminum folie och riv av en bit ca 20 x 20 cm. Lägg i två lager så ingen vätska rinner ut knytena i ugnen. Lägg lite bladspenat i botten, placera salami ovanpå, sedan torsken. Krydda med salt, vitpeppar, citron och basilika. Lägg i tomathalvor och placera chorizon på fisken och mozzarella överst. Vik ihop folien lite och slå över grädden. Snurra ihop foliepaketet och in i ugnen ca 20-25 min.
Snurra upp knytet och lyft ut innehållet lite försiktigt på en tallrik. Glöm inte goda såsen i botten och servera med till exempel blomkålsmos. Jag tog dessutom lite gräslök och en extra klick smör på moset.
Receptet för blomkålsmoset tog jag från 56kilo. (http://56kilo.se/renskavsgryta/)
1 comment
[…] Måndag: Torskknyten med Blomkålsmos […]