Här har ni ett snabbt och enkelt tips på ett krämigt och gott tillbehör till sommarens alla grillkvällar. Perfekt istället för potatissallad tex.
Vi åt denna grillsallad idag med Flintastek – tillagad i ugn istället för grill. Jag gör egen majonnäs då det gör så himla fort och är mycket godare, men givetvis kan man använda köpt majjo också.
Majonnäs med stavmixer
1 helt ägg (behöver ej vara rumstemp)
ca 2-2,5 dl neutral rapsolja
Ca 1 tsk citronsaft alt vitvinsvinäger (eller lite av båda)
1 tsk dijonsenap
salt, peppar
Gör såhär:
Häll alla ingredienser utom salt och peppar i en glasburk eller högre mixerskål. Kör med stavmixer tills du får en krämig och härlig majonnäs, det tar för mig allt från 10-30 sekunder. Smaka av med salt och peppar.
Nu till själva grillsalladen., Det Receptet kommer här:
Grillsallad, ca 4 portioner
Ca 250 g grovhackad spetskål
Ca 100 g grovhackad paprika (jag använde röd)
Ca 50 g hackad rödlök alternativt salladslök
1 sats majonnäs (ca 2-2,5 dl)
1-2 msk smetana eller creme fraishe (uteslut för mejerifritt)
1-2 tsk dijonsenap
Salt, peppar
dill och och gräslök, färsk eller fryst, efter smak.
Gör så här
Hacka spetskål, paprika och rödlök. Lägg allt i en skål. Häll över majonnäs och smetana. Blanda runt och smaka av med senap, salt, peppar, dill och gräslök. Klart!