Semmelwrap LCHF / Pannkakssemla

by Jessica

Så var den här, självaste semmeldagen. Eller Fettisdagen om man ska vara noga. Senaste åren har det ju verkligen exploderat i nya varianter av semlor. Den ena konstigare än den andra. Wraps, nachos, fyllda med Nutella, tårtor… När tar det slut?

Funderade lite på varför det finns denna nästan fanatiska trend med att återuppfinna just semlan – min teori är för att en vanlig semla faktiskt inte är speciellt gott. Det består av en alldeles för stor, torr bulle, ofta alldeles för mycket bitter mandelmassa och hårtvispad grädde. Ganska tråkigt, eller vad säger ni? Jag har aldrig varit något fan av semlor, däremot gillar jag vispad grädde, haha.

Maken älskar semlor dock så tänkte överraska med nån slags bakelse idag iallafall.

Semmelwrapen tycker jag nog är roligaste varianten. Mer fyllning och mindre ”bröd”, så det fick bli en sån variant idag. Hoppas han gillar dom!

Förväntar man sig att det ska smaka som en vanlig semla så blir man besviken. Detta är en mindre söt, mättande, glutenfri och LCHF-vänlig variant. Räknade ut att dom innehåller ca 5 kolhydrater per wrap.

Iallafall, detta fixar ni på under en halvtimme!

Tjockkockens Semmelwrap, 2 st

2 ägg

1 dl grädde

1 tsk bakpulver

0,5 tsk fiberhusk

Ev ett par nypor nystött kardemumma

Smör till stekning

Gör såhär

Vispa äggen nån minut så äggen blir lite fluffiga, tillsätt övriga ingredienser och blanda runt. Låt smeten stå och dra någon minut.

Klicka i en liten klick smör i en liten stekpanna, häll i halva smeten, stek på låg värme ca 4-5 min och vänd sedan försiktigt. Stek andra sidan ungefär samma tid, se nedan hur den ser ut när den är klar, som en pannkaka. Låt wrapen svalna på lite hushållspapper innan ni fyller den.

Supersnabb mandelmassa, till 2 wraps

0,5 dl mandelmjöl

Ca 1 tsk sötning (jag använder sötströ eller sukrin, men kan uteslutas)

En nypa vaniljpulver

Ca 0,5 dl grädde

Man kan tillsätta bittermandel om man vill såklart.

Gör såhär:

Blanda mandelmjöl, sötning och vaniljpulver i en skål, tillsätt lite grädde i taget och blanda runt tills du får den konsistens du önskar.

 

Grädde till 2 wraps:

Ca 1 dl grädde

En nypa vaniljpulver ( kan uteslutas)

Ev lite sötning

Gör såhär:

Vispa fluffigt med elvisp. Inte raketforskning direkt, haha.

 

Montering: 

Lägg wrapen på en tallrik bred ut mandelmassa och grädde, vik ihop wrapen försiktigt. Slå ev in den med lite smörgås/bakplåtspapper så är den lättare att äta. Spritsa lite extra grädde i öppningen. Ät och njut!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

print

You may also like

1 comment

Leave a Comment