God fortsättning allesammans!
Hoppas ni fått en bra start på nya året. Har varit mycket planerat senaste tiden så idag unnar jag och dottern oss en lugn dag hemma. Så skönt!
Till lunch fick det därför bli lite vad köket hade att erbjuda men det blev jättegott. Detta passar perfekt till lunch eller en vardagkväll när man är hungrig och vill ha middag fort.
Det blev iallafall en snabb mejerifri kyckling och Blomkålsgryta, serverade med lite snabbstekt pak choi (kan bytas mot lite broccoli, spenat, blomkålsris eller vanligt ris för den som äter det).
Jag gjorde bara 2 portioner men dubbla receptet bara om ni är fler.
Ingredienser, ca 2-3 portioner:
Ca 250-300 g färsk eller tinad kycklinglårfilé
1 gul lök
4-5 körsbärstomater
Ca 150-200 g färsk blomkål
Ca 125 ml kokosgrädde (jag använder Garants, ca en halv tetrapackning. Den är krämigare och godare än de på burk)
Salt, peppar, mild paprikapulver, gurkmeja, gul curry, vitlökspulver
Smör eller olja till stekning
Gör såhär:
Skär kycklingen i mindre bitar. Skär tomat, lök och blomkål i mindre bitar också. Bryn kycklingen och blomkål i en het stekpanna, när den fått lite stekyta – släng i lök och tomater. Krydda med curry, gurkmeja, paprika, salt och peppar. Blanda runt och sänk värmen så det inte bränns. När löken är genomskinlig och blomkålen mjuknat så slå på kokosgrädden. Blanda runt och låt puttra ca 10 min (ta upp.en bit kyckling och kolla så den är klar). Smaka av och krydda ytterligare om det behövs. Klart!
1 comment
Ååhh så gott det lät ?
Sparar detta så jag kan testa det?