Tittar in en snabbis och tipsar om det som blev dagens middag här, nämligen köttfärspanna med champinjoner. Detta svänger man ihop fort en vardagskväll och funkar bra i matlåda.
Servera med tex lite ångad grönkål, stekt vitkål eller zucchininudlar eller pasta för den som vill. Varför inte toppa med lite riven parmesan också?
Tänkte först göra köttfärssås, men detta gick fortare och innehåller ingen tomat. Bara halvera receptet om man vill göra färre portioner, köpte storpack köttfärs så gjorde allt på en gång. För min blir det några matlådor att ha tillgängligt fort när man är lite för trött för att laga mat, kommer komma en del sånna dagar med en liten bebis i hushållet 🙂
Ingredienser ca 6 port:
Ca 800 g valfri färs (jag hade blandfärs)
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
Ca 200 g champinjoner
Ca 3 dl grädde
1,5 msk dijonsenap (ta mer eller mindre beroende på eget tycke och smak)
Ev en skvätt kalvfond
Salt, svartpeppar, timjan
Smör till stekning
Gör såhär:
Strimla champinjonerna, hacka lök och vitlök. Bryn köttfärsen, tillsätt lök och champinjoner. Fräs på så allt blir genomstekt. Slå på grädde, senap och ev fond. Låt puttra ihop ca 10-15 och smaka av med salt, peppar och timjan. Klart! Toppa ev med lite persilja vid servering.
1 comment
Äter du inte mejerifritt längre?
Din sida är svår att hitta på så var kan jag se dina mejerifria inlägg. Jag går inte ner i vikt längre så tänkte prova mejerifritt, alla tipsar om din sida men grädde är väl mejeri???