Tjockkockens bounty

by Jessica
LCHF bounty

Jag premiärbakade lite julgodis igår och tog med till jobbet idag. Det är perfekt att använda kollegorna som testpersoner, om dom – som vanligtvis inte äter LCHF gillar det, då vet jag att det är gott. Dessa Bountys blev en hit! Googlar man finns det många olika varianter av hembakade Bountys så man får väl prova sig fram till vad man gillar. Jag tyckte denna variant blev väldigt krämig och luftig, inte alls kompakt i konsistensen utan riktigt riktigt god. Att dessa är superlätta att göra är bara ett plus!

Välj om du vill forma dom lite avlånga som på bilden eller om du vill göra runda bollar. Lär göra dessa igen så bättre bilder kommer, håll ut!

15052080_10153990008425887_139951448_o
Ingredienser, ca 12 st:

3 dl kokosflingor
ca 70 g smör
1,5-2 dl kokosgrädde*
en nypa vaniljpulver
en nypa flingsalt
3-4 msk sötning**
80-100 g mörk choklad, minst 70% (jag använder oftast 85-90%)
+ 20 gram smör till chokladen

*Använd en helst krämig kokosgrädde, tex Garants kokosgrädde i tetrapack.

** Sötning kan uteslutas helt eller minskas/ökas efter smak. Jag använder oftast björksocker/sötströ eller sukrin.

Gör såhär:

Smält smöret  och sötning i en kastrull, tillsätt kokosflingor och vaniljpulver och blanda runt. Tillsätt lite kokosgrädde i taget tills du får en tjock krämig smet, tillsätt gärna någon nypa flingsalt.

Koka upp kokossmeten försiktigt och rör runt några min tills smeten blir ungefär som risgrynsgröt i konsistensen. Häll över smeten i en skål/form och ställ i frysen i ca 30-60 min. Kokossmeten ska stelna så pass att du kan rulla bollar/avlånga bitar av den.

Smält chokladen tillsammans med smör i ett vattenbad eller försiktigt i micron. Blanda runt så det bildar en slät chokladsmet. Lägg bountybitarna på tex en skärbräda täck med bakplåtspapper, pensla på chokladen och strössla över lite extra kokos. Låt stelna i frysen en stund innan ni avnjuter dessa godingar.

Förvara antingen i frys, ta fram en stund innan de ska ätas, eller några dagar i tex en glasburk i kylskåpet.

15086355_10153990009715887_1483800153_n

15057890_10153990011250887_627043071_n

print

You may also like

13 comments

Veronica 2018-12-02 - 22:51

Hej!
Hur många kolhydrater är det i smeten?

Reply
Chantal 2018-01-16 - 12:59

Tack för ett jättegott recept. Tyckte dock att kokossmeten blev lite för lös för min smak trots över en timme i frysen. Skulle du föreslå att öka kokosmängden eller minska på något annat då?

Reply
Anonym 2017-12-05 - 13:28

Var köper du din choklad och vilket märke? 🙂

Reply
Theres 2017-11-25 - 19:43

Hur många kolhydrater är det i satsen?

Reply
Tuva 2017-11-09 - 07:58

Vart hittar du kokosgrädden i affären? jag lyckas bara hitta kokosmjölk extra krämig och det funkade inte alls 🙁

Reply
Ida 2016-11-18 - 18:45

Jag dör så goda!!! Tack för årets julgodis. Alladinasken kan slänga (sig) i väggen ?

Reply
Franziska 2016-11-16 - 17:04

Hej!
Tror du man kan tar kokosolja istället för smör?

Reply
Jessica 2016-11-16 - 17:06

Finns många recept där man använder kokosolja, du får nog justera mängden lite då, prova dig fram eller ta ett recept där man använnder kokosolja så du får rätt konsistens. 🙂

Reply
Franziska 2016-11-16 - 17:20

Tack ?

Reply
Jenny 2016-11-16 - 14:01

Saltat eller osaltat smör?

Reply
Jessica 2016-11-16 - 16:52

Det är upp till dig, smaksak helt enkelt. Jag köper aldrig något annat än normalsaltat smör (Arla eller Norrmejerier oftast) så jag tar det jag har hemma.

Reply
Elisabeth 2016-11-15 - 20:23

När du säger kokosflingor, menar du då riven kokos eller de där lite mer grovrivna som är som flarn? Som mer ser ut som kutterspån (om du vet vad jag menar)?

Reply
Jessica 2016-11-16 - 13:14

Kokosflingor är riven kokos. Kokosflarn finns som du skriver men dessa funkar inte riktigt om du inte först strimlar som i typ en matberedare för detta recept 🙂

Reply

Leave a Comment