Gårdagens ”tacokväll” blev lite annorlunda. Jag älskar verkligen alla varianter av tacos men man behöver ju variera sig lite. Äter man heller inte nachochips, tortillas eller tacoskal så blir ju variationen lite mindre. Men det finns alternativ! Jag har ett par olika taco-inspirerade recept på bloggen innan men gårdagens blev verkligen en fullträff!
Valet föll på kyckling igår, därav fajitas. Det är verkligen superenkelt. Jag blandade egen fajitakrydda igår, finns olika recept men jag tog och blanda ihop de kryddor jag gillar bäst.
Fajitaskrydda:
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk lökpulver
0,5 msk vitlökspulver
0,5 msk oregano (byt mot koriander om ni gillar de)
Ett par nypor gurkmeja (för färgens skull)
Gör såhär:
Blanda ihop och förvara i en glasburk. Salta och peppra gör jag vid tillagning. Dubbla satsen om du behöver mer, kryddning är ju alltid personligt hur mkt man vill ha. Justera mängderna för vad ni själva gillar.
Fajitas, ca 4 portioner:
7-800 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
2-3 paprikor i olika färger
1 gul eller röd lök
1-2 på vitlöksklyftor
Fajitaskrydda (blanda gärna egen eller köp en utan tillsatt socker och skräp, tex Spicemaster)
Smör till stekning
Gör såhär
Strimla kyckling, paprika och lök.Klicka i lite extra smör i en het panna och häll krydda direkt i smörklicken, smakerna kommer fram bättre om kryddorna bryns lite i smöret först.
Bryn kycklingen i smör och när den fått lite färg då tillsätt paprika, lök och vitlök. Godast är om allt får stekas ihop tills paprikan mjuknat. Hemma hos oss steker vi dock oftast kyckling i en panna och paprika/lök i en för att sambon inte vill blanda.
Till kycklingen serverade jag ZUCCHINIWRAPS -Dessa är mejerifria, innehåller få ingredienser och är lättgjorda. Sambon var skeptisk men han blev glatt överraskad, dessa ska vi göra många fler gånger.
Mejerifria
Zucchiniwraps, 4 st:
1 normalstor Zucchini
1 ägg
2 msk kokosmjöl
0,5 msk fiberhusk
1 tsk lökpulver
salt, peppar
Gör såhär:
Riv zucchini på grövsta sidan av ett rivjärn och salta den rivna zucchinin. Låt stå några minuter och pressa sedan ut så mycket vätska som möjligt, annars blir wrapsen blöta. Efter jag pressat ur vätskan återstod ca 200g zucchini.
I en skål, häll i zucchini, ägg, kokosmjöl, fiberhusk, salt och peppar. Blanda till en jämn smet. Rulla 4 bollar och lägg på ett bakplåtspapper och platta sedan ut dom så tunnt du kan. Kör 20-25 min (så kanterna fått lite färg och dom känns torra) på 175 grader i ugnen och låt svalna något innan ni lyfter av dom från plåten.
Servera med lite hackade grönsaker, gräddfil (gör majonnäs för mejerifritt), salsa och guacamole.
3 comments
Tack för alla dina fantastiskt inspirerande recept! Hittade till min stora glädje denna sida igår och tänkte prova zucchiniwrapsen idag. Går de att frysa in?
Förresten, vilken enorm prestation, din livsresa! Så bra jobbat, verkligen hatten av för dig och tack för att du delar. Önskar dig ett fortsatt gott liv i glädjens och kärlekens tecken! Ljus och kärlek från Kajsa
Ser så gott ut! Måste testas ?
Jag gjorde dina zucchiniwraps igår och de blev riktigt bra. Tack för receptet.