Kantarellpanna & Blomkålsmos

by Jessica

 

Här har ni dagens snabba middagtips, perfekt nu i svamptider! Har tänkt ge mig ut och leta själv i skogen, men denna gång blev det faktiskt köpta kantareller, det funkar ju bra det också.

Vi använde benfria fläskkotletter men skulle även passa med skivor av fläskfilé tex. Detta är väldigt enkelt och klart på under 30 min. Vardagsmat när den är som bäst helt enkelt!

IMG_20160818_190554

Ingredienser Kantarellpanna, ca 2 portioner 

300 g benfri fläskkotlett

2,5-3 dl grädde

200 g kantareller

2 schalottenlökar (eller en liten gul lök)

1-2 msk kalvfond

Salt, peppar, Färsk timjan

Smör till stekning

 

Gör såhär:

Bryn kotletterna i smör i en het panna. Kotletterna ska bara få färg på ytan, ej genomstekas. Lägg dom åt sidan, vill ni inte ha hela kotletter så skär dom i mindre bitar efter ni brynt dom.

I samma panna, släng i kantarellerna, låt svampen svettas ett par minuter för att bli av med överflödig vätska. Lägg i finhackad schalottenlök och en klick smör. Bryn nu kantareller och lök ihop, slå på fond och grädde. Låt puttra ihop ca 5 min och lägg sedan i kotletterna. Låt pannan recucera ihop på medelvärme i 10-15 min. Köttet blir härligt saftigt av att puttra med i gräddsåsen. Smaka av med salt, peppar och timjan.

Servera med ett fluffigt blomkålsmos!

IMG_20160818_191741

print

You may also like

3 comments

Emma 2016-08-31 - 20:04

Tack!
En av de godaste måltiderna jag någonsin ätit! Jag använde champinjoner och purjolök istället för kantareller och lök.
Hade aldrig vågat tänka att så mycket grädde kunde reducera så mycket, det blev nästan som en stuvning. Och köttet var mört och saftigt! Jättegott.

Reply
Gunnar 2016-08-20 - 13:52

Hur mycket grädde?

Reply
Jessica 2016-08-20 - 13:55

2,5-3 dl. Hsr uppdaterat ingredienslistan nu, hade visst försvunnit där 🙂

Reply

Leave a Comment