Baconlindad Kycklingfilé och gratinerad zucchini

by Jessica

10881482_10152491173915887_8908744829185960198_n

Har inte bloggat på ett tag. Tog lite ledigt över jul och nyår samt fick tekniska problem med kameran vi använder. Av någon anledning har den slutat överföra bilder till datorn, så just nu får jag klara mig med mobilbilder. Hoppas ni står ut med det.

Börjar året med ett snabbtips till middag. Enkel och gott samt passar de flesta smaklökar.

 

Till 2 portioner:

Kycklingen:

2 färska eller upptinade kycklingfiléer

1 paket bacon

rosmarinkvistar, salt och peppar

en klick smör

 

Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Lägg en klick smör och några rosmarinkvistar (färska eller frysta) i en ugnsfast form. Vira baconskivor runt kycklingen (3-4 skivor per kyckling använde vi). Lägg kycklingen i formen och kör på 175 grader i ca 20 min. Innertemp ska vara ca 72 grader  på kycklingen när den är klar och baconet ska ha fått lite färg. Tänk på att gradantalet ökar något efter man tagit ut den så ta ut kycklingen lite tidigare, ca 69-70 grader och låt stå under folie några min.

 

Gratinerad Zucchini:

1 lagom stor zucchini, skuren i ca 1 cm tjocka ”slantar”

salt, peppar

riven parmesan

smör att steka i

 

Salta zucchiniskivorna och låt dra några min på hushållspapper, detta för att bli av med överflödig vätska. Stek på ena sidan 3-4 min i smör (så den får lite färg) och vänd zucchinin. Riv parmesan på ovansidan och låt steka några min på undersidan. Ät som det är eller servera med någon god sås.

print

You may also like

1 comment

En veckas middagstips – Veckomatsedel! | Tjockkocken 2015-03-03 - 09:51

[…] Tisdag: Baconlindad Kycklingfilé och gratinerad zucchini […]

Reply

Leave a Comment