Ingredienser Fläskfilépanna ca 4 port:
500 g fläskfilé
En kruka basilika
Saften från 1/2-1 citron
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
200g champinjoner
2 dl grädde
3 msk Philadelphia (kan bytas mot cremfraishe eller mer grädde)
200 g tomat (ca 10 körsbärstomater)
Riven Pecorino / Parmesan
Smör till stekning
Gör såhär:
Strimla fläskfilé, svamp och lök. Bryn fläskfilé i smör tills den nästan är genomstekt, lägg fläskfilén åt sidan. Bryn lök, champinjoner och vitlök tillsammas så det mjuknat. Häll i fläskfilén, klicka i Philadelphia och slå på grädden. Hacka basilikan (spara lite till servering) och tomater och häll ner i pannan. Blanda runt ordentligt och låt puttra ihop 10-15 min. Slå över citronsaft efter smak, salt och peppar och gärna lite riven Pecorino eller parmesan.
Servera med lite sallad, shiratakinudlar, blomkålsris eller smörkokt vitkål.
1 comment
Detta var väldigt gott 🙂