Dagens tips är dessa enkla köttfärsbiffar. Perfekt att göra en stor sats av och ha i frysen för sånna dagar där man inte riktigt orkar laga mat.
Servera med enkel sallad, varm blomkålssallad, blomkålstabbouleh eller något gott kålmos.
Rekommenderar även att testa Tzatsiki, örtsmör eller svampsås som tillbehör.
Dela receptet om du vill göra färre biffar.
Ingredienser ca 14-15 biffar:
1200 g färs (jag körde 800 g fläsk, 400 nöt)
1 ägg
½ dl grädde
120 g riven ost, tex gräddost
1 näve hackad persilja, färsk eller fryst
salt & peppar
lök/vitlök/paprikapulver
Ev lite spiskummin
Smör till stekning
Gör så här:
Blanda färs och övriga ingredienser till en fast smet. Var inte rädd för att krydda ordentligt, du kan välja dina favoritkryddor. Forma till biffar och stek i ca 2 min på varje sida så biffarna får färg.
Lägg biffarna på en bakplåtspapperklädd plåt och kör i ugnen ca 15-20 min på 175 g. Dela en biff efter 15 min, är den inte genomstekt (ej vara rosa) så kör ca 5 min till.
Här serverat med Tzatsiki och sallad, enkelt och gott!
2 comments
Så proffsigt och samtidigt enkelt. Lätt att följa och inspirerande för mig som definitivt har svårt att hitta nya goda recept. Familjen kommer att uppskatta recepten (inte bara detta receptet) Tack! 🙂
Älskar dina recept, tack för alla tips! (en som ibland har svårt att variera sej)