Panerad fläskkotlett och svampstuvning

by Jessica

Idag fick de bli en himla god och enkel middag. Snabb vardagsmat är det bästa jag vet! Just till detta serverade jag haricot verts, en grönsak som blivit en stor favorit senaste året – kan nog säga att jag aldrig ätit det innan jag började med LCHF. Faktum är att i min uppväxt och början av vuxenlivet var extremt rädd för att prova nya grönsaker, kryddor eller ”okända” livsmedel. Tur man förändras, nu förtiden älskar jag att prova mig fram!

Iallafall, tillbaka till kvällens middag, Panerad fläskkotlett med svampstuvning.

IMG_20160601_193837

Köp färdigskivad kotlett eller hel bit, skär isåfall ca 1,5 sm tjocka skivor.

Panerad fläskkotlett, ca 4 port.

Ca 5-600 skivad fläskkotlett*

Ca 0,75 dl mandelmjöl**

Ca 0,75 dl pofiber

Ca 1,5 dl  riven parmesan

Salt, peppar

2 ägg

Smör till stekning

IMG_20160601_200914

*Vill du ha ett vegetariskt alternativ? Testa detta : aubergineschnitzel

**För nötfri panering, ta bort mandelmjölet och öka mängden parmesan/pofiber alt tillsätt krossade fläsksvålar. 

Doppa köttskivorna i ägg och sen i paneringen så att den täcker. Stek ca 3-4 minuter på varje sida i rikligt med smör så att kotletterna får fin färg. Vänd dom försiktigt så att inte paneringen lossnar.

Lägg i en ugnsform in i ugnen på 100 g för att vila medan du gör tillbehören så hinner kotletterna ej svalna.

IMG_20160601_201439

Svampstuvning, ca 4 port:

250-300 g champinjoner

1 schalottenlök

2 dl grädde

En skvätt glutenfri soya (tamari)

Ev en skvätt kalvfond

Salt, vit & svartpeppar

Smör till stekning

Gör såhär:

Skiva champinjonerna, finhacka schalottenlöken. Stek svamp och lök i smör så svampen får lite färg. Slå på grädde och låt puttra på hög värme ca 5-10 min så grädden reducerar. Slå på soya, ev fond och krydda. Klart!

Haricot verts, ca 4  portioner:

Ca 400 g haricot verts

1 solo vitlök alt 2-3 vitlöksklyftor

Saften från 1/3 citron

Salt, peppar

Smör till stekning

Gör såhär: Släng i haricot verts i en het stekpanna (frysta eller färska). I med en klick smör, rör runt och pressa i vitlök. Stek några min och pressa över lite citronsaft vid servering.

IMG_20160601_201435

print

You may also like

1 comment

Camilla 2016-06-08 - 20:49

Tack för ett jätte gott recept. Svampstuvningen var såååå himla god. Paneringen var väldigt god oxå. Sen älskar jag dina ostplättar. Äter dom till frukost varje dag.

Reply

Leave a Comment