Dagens frukost består av dessa fina små fröbullar. Dom må vara små men mättar bra och magen mår bra av lite frön, iallafall min.
Dessa är väldigt enkla att göra och ger känslan av ett grövre bröd med bra tuggmotstånd.
Fröbullar 3-4 st (vill ni ha fler så dubbla receptet)
50 g sesamfrön – gärna både svarta och vita (ca 1 dl)
20 g hela eller krossade linfrön (ca 2 msk)
20 g chiafrön (ca 2 msk)
20 g riven parmesan (ca 2 msk)
20 g grovhackad paranöt eller mandel – om ni vill ha nötfritt, byt mot solrosfrön eller mer pumpafrön. (ca 2 msk)
20 g pumpafrön (ca 2 msk)
1,5 tsk fiberhusk
3 msk rapsolja
3 msk hett vatten
1 ägg
Ev en nypa flingsalt
Rör ihop alla torra ingredienser. Blanda ner ägg, ost, rapsolja och vatten. Blanda smeten ordentligt och låt stå ca 5-10 min. Blir smeten för torr/ej blir formbar så blanda i lite extra hett vatten. Det ska gå och rulla små bollar, lägg på en plåt och platta till dom lite. Av smeten blir det 3-4 st beroende på hur stora ni gör dom.
In med plåten i ugnen på ett av de lägre hyllplanen. Kör på 150 grader i 45 minuter. Vänd på fröbullarna efter halva tiden. Låt sedan svalna på ett galler innan ni delar dom och äter med gott pålägg. Jag förvarar dom i en matlåda i kylskåp, men går säkert i rumstemperatur också i en försluten låda.
10 comments
Hej
Har tänkt testa dessa små godingar men ser på bilden att det är en påse med Psyllium fröskal där.
Ska det vara med i receptet eller råkade det bara komma med på bild?
Tacksam för svar 🙂
Ser jättegoda ut! Funkar de att frysa in?
Aldrig provat frysa dom. Om det ej står i receptet så har jag ej privat och kan inte uttala mig om det. Du får prova 🙂
Sjukt goda!!
Godaste lchf bröd jag ätit ?? tusen tack för gott recept
Ser jättegoda ut! Hur mycket ost?
Det står i receptet. 20 g parmesan, dvs ca 2 matskedar.
Gjorde såna igår! Blev jättegoda!
Ser jättegoda ut!
Vet du hur många kolhydrater en bulle innehåller?
Räkna ut kolhydratsinnehåll på http://www.kostbevakningen.se – där lägger du in alla ingredienser och sen får du dela det på hur många bullar du gör av smeten 🙂