Idag har jag min kära Anna på middag så jag slog på stort och slängde ihop en currykycklinggryta. Så gott och även en fröjd för ögat.
Missade tyvärr tomatpure på bilden.
Currykyckling 4-5 portioner
Ca 1 kg strimlad kycklingfilé
1 stor röd paprika (eller 2 små)
1 stor grön paprika (eller 2 små)
2 schalottenlökar eller en gul lök
3-4 klyftor vitlök
0,5 röd chili (Uteslut om ni är känsliga)
4 dl grädde
2-3 msk kycklingfond eller en tärning kycklingbuljong
En skvätt soya (kan uteslutas)
1-2 msk tomatpure
Smör till stekning
Salt, peppar, curry, gurkmeja, paprikapulver
Gör såhär;
Strimla lök, chili, paprika och vitlök. Fräs i rejält med smör. Släng i 1-2 msk curry, 1-2 tsk var av gurkmeja och paprikapulver i stekpannan också. Salta och peppra. Låt detta mjukna nån minut.
Lägg paprikablandningen åt sidan så länge. Bryn på kycklingen i smör. Salta, peppra. Slå på fond (alt smula över kycklingbuljongen), klicka i 1-2 msk tomatpuré i stekpannan och blanda runt med kycklingen. Slå på grädden och häll över paprikablandningen.
Låt grytan puttra ca 15-20 min så att såsen tjocknar. Smaka av om ni behöver krydda ytterligare. Servera med tex mitt ugnsrostade blomkålsris.
1 comment
Hej! Denna gör jag idag, luktar helt underbart här hemma. Blir några matlådor framöver, perfekt 😀