Dagens middag är en sån där som man slänger ihop fort, perfekt vardagsmat. Kommer ni ihåg mitt försök till ”Fisktisdag”? Förmodligen inte, eftersom jag är usel på det. Vi gör ett nytt försök nu 2016 och hoppas på få ihop lite mer fiskrecept!
Ingredienser Lax och fetaostgratäng 3-4 port
4 st portions laxbitar (färsk eller tinad)
Ca 150 g spenat
Två schalottenlökar
1 solo vitlök alternativt 2-3 vitlöksklyftor
Ca 150 g körsbärstomater
2 dl creme fraiche
150 g fetaost
Saften från 1 citron
Ev 50-100g riven parmesan till topping
Salt, svart och vitpeppar.
Smör till stekning.
Gör såhär:
Hacka vitlök, schalottenlök och tomater. Fräs dessa i smör ett par min i stekpanna. Salta och peppra. Slå på creme fraichen, smula över fetaosten och pressa i citronsaften.
Låt såsen puttra ett par min. Tillsätt sedan spenaten. Blanda runt försiktigt. På bara ett par min smälter senaten ner i såsen. Tycker du den blir för tjockt och svårt att röra så slå på ytterst lite grädde. Smaka av såsen och krydda ytterligare om det behövs.
Lägg laxbitarna i en ugnsform, salta och peppra. Häll fetaostsåsen över laxen. Toppa eventuellt med lite riven parmesan eller annan ost. In i ugnen sedan i ca 13-15 min på 200grader. Ställ gärna formen lite högre upp i ugnen så den får färg. Servera med tex lite sallad, lättkokt broccoli/sparris eller bara ät som det är. Blev tyvärr inte så vackert, men ack så gott!
5 comments
Ännu ett supergott recept! Jag söker mig alltid till din site när jag behöver inspiration, och jag blir aldrig besviken.
Stort och hjärtligt tack!
Maria
Supergott!
Ikväll blir det detta hos oss , min snubbe som inte vill avstå kolhydrater för bulgur lr nått till ?
Det här ska jag göra idag, ser supersmarrigt ut! 🙂
Jag sammlar på dina recept, lägger dom i favoriter,
sen nån dag ska jag göra köttfärspajen, ser helt
underbar ut. Tack för en underbar blogg.
Lollo
Åh vad gott det ser ut!! 🙂
Vad har du använt för storlek på formen?
/Jenny