Idag fick det bli något nytt till brunch. Ville ha något med bacon och ägg, men på ett nytt sätt. Resultatet blev dessa baconplättar gjorda i ugn. På bilden ovan har jag använt dessa baconplättar och gjort varma mackor med – helt magiskt! Vi äger ingen hederlig smörgåsgrill – så det fick bli våffeljärnet.
Man kan även äta dom som dom är, med lite sockerfri lingonsylt (som fläskpannkaka) eller ha på lite smör och en extra skiva ost som en smörgås. Perfekt att ha i kylen som mellanmål också.
Baconplättar 10-12 st:
2 paket bacon (2*140 g)
6 ägg
Ca 120 g riven ost
2-3 msk creme fraishe (kan bytas mot creme cheese eller fet yoghurt)
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Gör såhär:
Börja med att strimla baconet och stek i stekpanna tills det är genomstekt. Vispa sedan äggen fluffigt med elvisp. Tillsätt ost, fiberhusk, bakpulver, creme fraiche och baconet i äggsmeten. Krydda gärna med lite svartpeppar och oregano/örter.
Låt smeten stå ett par min och jäsa till sig. Klicka sedan ut på en bakplåtsklädd plåt. Ca 1,5 msk stora högar så blir det 12 plättar. In i ugnen på 200g i ca 13-15 min. Supergott! På bilden överst delade vi baconplättarna på bilden. Bredde på lite smör, la på ost, skinka och lite senap. I med mackan i smörgåsgrill eller våffeljärn några min och du har en frasig varm macka!
Detta blev en variant (lite mer matig) av mina populära ostplättar!
1 comment
[…] Låt mig fresta med smarriga nybakade baconplättar: https://www.tjockkocken.se/baconplattar/ […]