Dessa Godingar gjorde jag idag mitt i allt adventstök. Fram med adventsljusstakar, julblommor och JULGRAN. Ja, jag vet, det är lite tidigt men jag älskar julen. Mest för att det blir så mysigt med allt ljus och glimmer i vintermörkret. Tur att man är vuxen nu och får välja själv när julen ska fram.
Iallafall, här kommer receptet. Passar utmärkt till julgodis! Chokladbollar helt utan kokos.
Mandelchokladbollar ca 10 st:
50 g smör
80 g mandelsmör (jag köpte kung markattas)
0,5 dl sötning (kan uteslutas)
80 g hackad mandel
ca 0,5 dl mandelmjöl
en nypa vaniljpulver
2 msk grädde
1,5 msk kakao
Gör såhär:
Blanda smeten, blir den för ”lös” så strö i lite extra mandelmjöl. Ställ i kylskåpet 30-60 min (eller i frysen om du har bråttom. När smeten stelnat lite, rulla till bollar. Rulla bollarna i hackade mandlar.
Förvaras i kylskåpet!
1 comment
Hej.
Många skriver sötning som du i detta receptet. Vad menar man då? Typ ICAs sötströ? Eller ngn annan slags sötning