Tänkte dela ett knep med er för att få den perfekta krämiga äggröran. Denna blir fantastisk, varje gång! Det tar lite längre tid, men det är det värt.
Äggröra 2-3 port
5 ägg
50-70 g smör
Salt och peppar
Man kan även ha i tex 2 msk grädde, men behövs verkligen ej.
Gör såhär:
Knäck äggen i en bunke, behöver ej vispas men man kan röra lite försiktigt med en gaffel. Smält en klick smör i stekpannan, tillsätt äggen. Ha plattan på medelvärme (får ej vara för varmt, så alla spisar är olika får man prova sig fram). Rör om hela tiden med tex en slickepott. Äggen får ej fastna i botten.
När äggen börjar tjockna, efter ett par min, tillsätt smöret i tärningar och rör om så att det smälter ordentligt. Ta av från plattan salta innan servering.
Åt denna goda äggröra idag tillsammans med ugnsstekt kalkonbacon och tomater. Både kalkonbacon och vanligt bacon blir bäst i ugnen. Lägg på en plåt, in i ugnen 10-12 min på 200g.
Där har ni knepet till den perfekta äggröran! Ha en trevlig söndag gott folk.
3 comments
Detta recept måste jag testa nästa gång! 🙂 Sparar den!
Hej,
Låter gott. Ett tips är att tillsätta 1 tsk cf/ägg, tycker det blir mjukt och gott ?
Tack för tipset, bli bra lunch/middag idag till mig då jag städat hela förmiddagen och ännu inte fått i mig någon mat // Kram E