Tjockkockens Snöbollar

by Jessica

IMG_20151102_074132

Hej allihopa!

Igår passade jag på göra lite gott till kvällen. Det har varit en intensiv helg med födelsedagsfirande av en vän i lördags och middag hos svärföräldrarna igår. På det så ska man även hinna plugga försäkringskunskap för jobbets skull.

Kände att jag behövde en liten break igår kväll och gottade ner mig i soffan, tände lite ljus och unnade mig två stycken av dessa supergoda snöbollar! Kom egentligen inte på något bra namn för dom, men med tanke på årstiden så passade det ganska bra ändå.  Lätt att slänga ihop och passar bra när man vill ha något fika. Smöret gör att de är ganska mättande, så man kanske nöjer sig med 1-2 åt gången. Förvaras i kylskåp i några dagar, men går säkert att frysa också.

Snöbollar; ca 15 medelstora eller 30 små:
150 g smör
125 g mascarpone (halv burk)
2,5 dl kokosflingor
3 msk sötströ (eller annan valfri sötning)
0,5 tsk vaniljpulver
60 g finhackad mandel
1/2 pressad citron + ev rivet citronskal (går säkert byta till lime)

Mixa till en jämn smet. Ställ i kylen en liten stund. Rulla till bollar och rulla i kokosflingor.

unnamed

print

You may also like

5 comments

Rigmor Hulth 2023-01-22 - 15:10

Kan man utesluta mandeln? Jag är allergiker

Reply
Mira 2021-12-20 - 23:11

Gjorde dessa i magiskt goda 👌😋

Reply
Loa 2019-12-18 - 14:19

Undrar om man kan byta mascarponen mot Philadelphia?

Reply
Inger Törngren 2018-12-03 - 13:00

Åh så goda!Dessa måste jag göra fler gånger.

Reply
Myy 2018-11-20 - 21:33

Så sjukt goda! Tack för receptet!! Delar på facebook och hänvisar hit.

Reply

Leave a Comment