Idag är det veckans tacodag… För de flesta hushåll iallafall. Vi brukar också käka tacos eller tapas – just för att det går snabbt och smidigt. Idag blev det dock något helt annat.
Sambon slog på stort och drog till Hötorgshallen efter jobbet och köpte nästan 400 g hängmörad entrécôte var.
Tips 1. Låt köttet vara rumstempererat vid tillagning
Tips 2. Hetta upp en panna rejält, helst i gjutjärn. I med en klick smör och lite neutral olja som klarar höga temperaturer.
Salta och peppra båda sidor. Dessa stora köttbitar stektes ca två min på varje sida. Sen får köttet vila inslaget i folie i ugnen på 100 g lika lång tid (4 min). Olika stora/tjocka bitar kräver annan tillagningstiden såklart. Vi gillar medium rare bäst!
Till köttet svängde jag ihop Beasmör. Jag är faktiskt inget fan av beasås, konstigt nog ändå när man äter LCHF. Detta blev däremot supergott och kommer göras igen.
Beasmör. 2-4 portioner
100g rumsvarmt smör
2 tsk torkad dragon
1 finhackad schalottenlök (alt en halv finhackad rödlök)
1 tsk vitvins vinäger
En nypa salt och peppar
Mixa ingredienserna med stavmixer eller blanda med elvisp. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt innan servering.
Här har jag dubblat smör-receptet. Det kommer gå åt!
1 comment
Såg toppen ut, måste testa smöret 🙂