Gillar ni precis som jag att äta hamburgare? Väldigt smidigt att fixa i ordning hemma och att göra utan bröd är inget problem. Fick sug efter hamburgare nu i helgen efter att jag och sambon hade varit på PrimeBurger (folkungagatan) här i Stockholm under veckan. Dom hade verkligen supergoda burgare, men det är alltid roligare att få göra det själv tycker jag. Nu blev det iallafall en deluxvariant med både ost och bacon – i burgaren.
Ingredienser – Ost och Baconburgare. 4 st.
500 g blandfärs
I paket bacon a´140 g
150 g riven ost
salt, peppar, lökpulver, vitlökspulver, paprikapulver
Gör såhär:
Finhacka baconet, blanda med färsen och ost. Krydda med salt (tänk på att baconet avger sälta också), peppar, paprika, lök och vitlökspulver. Forma till 4 burgare. Bryn burgarna i en het stekpanna med en klick smör. Ca 1-2 min på varje sida för att ge dom lite stekyta. Lägg sedan i en ugnsform. In i ugnen ca 15-20 min på 200 g. Servera med tex min tomatsalsa (recept nedan), majonnäs, lite extra ost och grönsaker. En deluxburgare av rang! Ni kan även testa göra denna dressing: Erics hamburgerdressing.
Tomatsalsa, ca 4 portioner
250 g finhackade färska tomater
2 matskedar tomatpuré
2 finhackade små rödlökar
fryst eller färsk persilja
½-2 tsk sambal olek (beror på hur starkt ni vill ha det)
salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver
Gör såhär:
Blanda tomaterna, löken, sambal olek och tomatpuré. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver. Håller sig iallafall några dagar i kylskåpet om ni inte äter upp allt direkt.